Kontakt z dietetykiem
Karolina Stróż-Goszczyńska dietetyk kliniczny
tel. 886 207 886
karolina.goszczynska@grupamazovia.pl
Pobierz jadłospis - 11.10.2025 - 20.10.2025
Pobierz jadłospis - 1.10.2025 - 10.10.2025
Pobierz jadłospis - 21.09.2025 - 30.09.2025
Pobierz jadłospis - 11.09.2025 - 20.09.2025
Pobierz jadłospis - 1.09.2025 - 10.09.2025
Pobierz jadłospis - 21.08.2025 - 31.08.2025
Pobierz jadłospis - 11.08.2025 - 20.08.2025
Pobierz jadłospis - 01.08.2025 - 10.08.2025
Pobierz jadłospis - 21.07.2025 - 31.07.2025
GRAMATURA: Chleb razowy 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Rzodkiewka 50g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa pomidorowa z makaronem 350ml ( GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER, SOJA ), Leczo z kurczakiem 250g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER), Ryż 250g 1Por , Bukiet jarzyn na parze 150g (SELER), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Chleb razowy 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło 15g (ŚMIETANKA), Pasta rybna z pomidorami 50g ( MLEKO), Pomidor 120 g, Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa kalafiorowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Wątróbka drobiowa w sosie własnym 200g (PSZENICA), Ziemniaki 150g, Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 150g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Mandarynka 150g
GRMATURA: Chleb mieszany 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Ogórek konserwowy 50g (S02), Pomidor 50 g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa kalarepkowa 350ml 1Por (PSZENICA, SELER, SOJA), Mięso drobiowe w sosie rozmarynowym100g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA, SEZAM ), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty czerwonej i marchwi 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Jabłko 1szt
GRAMATURA: Chleb razowy 50g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Bułka grahamka 1szt (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Twarożek z ziołami 50g (MLEKO, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN), Pomidor 50g , Sałata masłowa 5g, Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa pomidorowa z makaronem 350ml ( GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER, SOJA ), Filet z miruny pieczony 100g (GORCZYCA), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 200g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek:Drożdżówka 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM, ŻYTO)
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Pasta z dynią i ciecierzycą 50g (SOJA, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN, OWIES), Ogórek konserwowy 50g (S02), Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa krem z dyni z grzankami 350g ( SELER, SOJA, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN ), Klopsiki wieprzowe duszone 100g (JAJA, PSZENICA, SELER, SEZAM, ŻYTO), Sos pieczeniowy 100ml (GLUTEN, ORZ. LASKO, ORZECHY AR, SELER, SEZAM), Ryż biały 200g , Surówka z kapusty białej z koperkiem 100g , Kompot owocowy 250ml ( S02), Podwieczorek: Muffinka 1 szt.
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Papryka czerwona 80g , Herbata 250ml, Pomidor 50 g, II Śniadanie: Jogurt naturalny 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa fasolowa z ziemniakami 350ml (MLEKO, PSZENICA, SELER, SOJA, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ, OWIES), Pierogi ruskie z śmietaną 350g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SELER ), Kalafior naparze 100g , Kompot owocowy 250ml ( S02), Podwieczorek: Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Pasta z tuńczyka z koperkiem 50g (MLEKO), Pomidor 50g, Herbata 250ml , Sałata masłowa 5g, II Śniadanie: Jogurt owocowy 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Krupnik z kaszą jaglaną i ziemniakami 350ml (SELER, SOJA), Łazanki z kiełbasą i kapustą (makaron razowy) 300g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ ), Brokuły na parze 200g (SELER), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Deser mleczno-ryżowy naturalny 1szt
GRAMATURA: Zupa cukiniowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Eskalopki drobiowe w sosie pomidorowym 150g (PSZENICA, SELER), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 100g , Kompot owocowy 250ml ( S02), Podwieczorek: Banan 1szt
GRAMATURA: Schab ze spiżarni 20g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA), Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Ser żółty półtłusty 50g (MLEKO), Pomidor 50g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml
GRAMATURA: Chleb zwykły 50g (PSZENICA, ŻYTO), Rogal maślany 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM), Masło 15g (ŚMIETANKA), Twarożek waniliowy 50g , Dżem 25g 2szt , Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt owocowy 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa brokułowa z ryżem brązowym 350ml (PSZENICA, SELER, SOJA), Filet z miruny pieczony 100g (GORCZYCA), Ziemniaki 200g, Sałata lodowa z sosem vinegret 100g (GLUTEN, ORZ. LASKO, ORZECHY AR, SOJA, GORCZYCA, SEZAM), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Pieczywo crispy 30g 1szt
GRAMATURA: Barszcz czerwony z ziemniakami 300ml ( MLEKO, SELER, SOJA), Kotlet mielony wieprzowy - smażony 100g (JAJA, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN, ŻYTO), Ziemniaki 200g , Surówka colesław 100g (MLEKO), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Pomarańcza 1szt
GRAMATURA: Chleb razowy 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło 15g (ŚMIETANKA), Pasztet pieczony 20g , Serek włoski 70g, Pomidor 50g , Sałata 5g , Herbata 250ml
GRAMATURA: Chleb razowy 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Ogórek zielony 50g , Pomidor 50g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa minestrone z ziemniakami 350ml ( GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER, SOJA, OWIES ), Łopatka wieprzowa w sosie włanym 100g ( GLUTEN, ORZECHY AR, GORCZYCA, SEZAM ), Ziemniaki 200g , Surówka z selera 200g ( MLEKO, GLUTEN, JAJA), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Jabłko 1szt
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Pasta rybna z pomidorami 50g (MLEKO), Pomidor 80g, Sałata 5 g, Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa ogórkowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Zraz drobiowy duszony w sosie własnym 100g (GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM ), Ziemniaki 200g, Surówka z kapusty białej z marchewką 150g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Jabłko 1szt
GRAMATURA: Pieczywo pszenne 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Ogórek konserwowy 50g (S02), Rzodkiewka 30g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Schab ze spiżarni 20g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA), Pieczywo mieszane 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Ser żółty półtłusty 50g (MLEKO), Pomidor 50g , Papryka czerwona 40g, Sałata 5 g, Herbata 250ml
GRAMATURA: Rogal maślany 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM), Bułka grahamka 1 szt, Masło 15g (ŚMIETANKA), Twarożek waniliowy 50g, Dżem 3x25g 3szt, Pomidor 30 g, Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt owocowy 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa szczawiowa z ziemniakami 350ml (PSZENICA, SELER, SOJA), Filet z miruny pieczony 100g (GORCZYCA), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Mus owocowo-warzywny 100g 1szt
GRAMATURA: Krupnik z kaszą jaglaną i ziemniakami 350ml (SELER, SOJA), Pieczeń rzymska 100g (MLEKO, JAJA, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN, ŻYTO), Sos pomidorowy 100ml (PSZENICA, SELER), Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g , Kompot owocowy 250ml ( S02), Ziemniaki 200g , Podwieczorek: Arbuz 100g 1Por
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka dębowa drobiowa 20g , Pasta z fasoli 70g (MLEKO, S02, OWIES), Ogórek 50 g , Herbata 250ml
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Ogórek 80g , Herbata 250ml , Sałata masłowa 5g , II Śniadanie: Serek naturalny 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: zupa grochówka 350ml 1Por (MLEKO, PSZENICA, SELER, SOJA, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ ), Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 350g (GLUTEN, JAJA, SELER), Kalafior na parze 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa Botwinkowa 350g (MLEKO, PSZENICA, SELER, SOJA), Filet z kurczaka pieczony w sosie z rozmarynowym 100g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA, SEZAM), Kasza jęczmienna 200g (JĘCZMIEŃ), Sałata lodowa z sosem vinegret 100g (GLUTEN, ORZ. LASKO, ORZECHY AR, SOJA, GORCZYCA, SEZAM), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Kiwi 2szt
GRAMATURA: Zupa Botwinkowa 350g (MLEKO, PSZENICA, SELER, SOJA), Filet z kurczaka pieczony w sosie z rozmarynowym 100g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA, SEZAM), Kasza jęczmienna 200g (JĘCZMIEŃ), Sałata lodowa z sosem vinegret 100g (GLUTEN, ORZ. LASKO, ORZECHY AR, SOJA, GORCZYCA, SEZAM), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Pieczywo crispy 30g 1szt
GRAMATURA: Zupa z fasolką szparagową i ziemniakami 350ml (PSZENICA, SELER), Potrawka z kurczaka gotowana 200g 1Por (GLUTEN, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM ), Ryż brązowy 150g , Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Sok pomidorowy 1 szt. 300ml
GRAMATURA: Schab ze spiżarni 20g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA), Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Twarożek z pomidorami suszonymi 50g (MLEKO), Ogórek zielony 50g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Twaróg krajanka plaster 50g (MLEKO), Pomidor 50g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Rogal maślany 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM), Masło 15g (ŚMIETANKA), Twarożek waniliowy 50g , Dżem 2x25g (50g) 1Por, Sałata 5 g, Pomidor 40 g, Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Pasta z fasoli 50g (MLEKO, S02, OWIES), Krakowska parzona 50g, Pomidor 50g , Sałata masłowa 5g, Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa ogórkowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), makaron z kurczakiem i warzywami w sosie jogurtowym 350g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SELER), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Arbuz 150g 1Por
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Rzodkiewka 50g, Ogórek 40 g, Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa grysikowa z zieleniną 350ml ( GLUTEN, PSZENICA, SELER, SOJA ), Leczo z kurczakiem 250g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER), Ryż 250g 1Por , Kompot owocowy 250ml (S02), Bukiet jarzyn na parze 150g ( SELER, ŚMIETANKA), Podwieczorek: Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Pasta rybna z pomidorami 70g (MLEKO), Pomidor 80g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa kalafiorowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Wątróbka drobiowa w sosie własnym 200g (PSZENICA), Ziemniaki 150g , Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 150g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Grejpfrut 150g 1Por
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Ogórek konserwowy 50g (S02), Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa kalarepkowa 350ml 1Por ( PSZENICA, SELER, SOJA), Filet z kurczaka w sosie z rozmarynem 100g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA, SEZAM ), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty czerwonej i marchwi 100g , Kompot owocowy 250ml ( S02), Podwieczorek: Mus owocowy 1 szt. 100g
GRAMATURA: Zupa pomidorowa z makaronem 350ml ( GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER, SOJA ),Miruna pieczona 100g (GORCZYCA), sos rozmarynowo-cytrynowy 100ml 1g ( GLUTEN, JAJA, PSZENICA, ŚMIETANKA), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Mus owocowo-warzywny 100g 1szt
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Paprykarz 50g , Ogórek konserwowy 50g (S02), Sałata masłowa 5g, Ogórek 30 g, Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa selerowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Klopsiki drobiowe gotowane 100g (JAJA, PSZENICA, SELER, SEZAM, ŻYTO ), Sos pomidorowy 100ml (PSZENICA, SELER), Ryż biały 200g , Surówka z kapusty białej z koperkiem 100g, Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Ciasteczka owsiane 25g 1szt (GLUTEN, ŻYTO)
GRAMATURA: Zupa fasolowa z ziemniakami 350ml ( MLEKO, PSZENICA, SELER, SOJA, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ, OWIES), Kotlet siekany z kurczaka z papryką i cukinią 100g (PSZENICA), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Serek homogenizowany naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa fasolowa z ziemniakami 350ml ( MLEKO, PSZENICA, SELER, SOJA, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ, OWIES), Pierogi z ziemniakami i serem ze śmietaną 350g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SELER, ŚMIETANKA), Brokuły parowane 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Pasztet drobiowy 50g, Pomidor 50g , Herbata 250ml , Sałata masłowa 5g , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Krupnik z kaszą jaglaną i ziemniakami 350ml (SELER, SOJA), Makaron z sosem bolońskim 350g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, ORZECHY AR, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN ), Brzoskwinia 150g 1Por , Kompot owocowy 250ml ( S02), Podwieczorek: Deser mleczno-ryżowy smakowy 1szt ( MLEKO, GLUTEN, ORZECHY AR, SOJA, SEZAM )
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Ogórek kiszony 50g, Sałata masłowa 5g, Pomidor 30 g, Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa cukiniowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Eskalopki drobiowe w sosie pomidorowym 100g/80ml 1Por ( SELER), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 100g , Kompot owocowy 250ml ( S02), Podwieczorek: Śliwki 120g 1Por
GRAMATURA: Chleb zwykły 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Twarożek 50g, Pomidor 30 g, Sałata 5 g, Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa brokułowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Kotlet rybny z łososia 100g (JAJA, PSZENICA, SEZAM, ŻYTO), Ziemniaki 200g , Szpinak na ciepło 150g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Drożdżówka z serem 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM, ŻYTO)
GRAMATURA: Barszcz czerwony z uszkami 350g ( GLUTEN, SELER, SOJA, BIAŁKO JAJ ), Kotlet mielony wieprzowy 100g (MLEKO, JAJA, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN, ŻYTO ), Ziemniaki 200g , Surówka colesław 100g ( MLEKO), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Herbatniki 14g 1szt (GLUTEN, ORZECHY , ORZECHY AR, LAKTOZA)
GRAMATURA: Barszcz czerwony z ziemniakami 350ml ( SELER, SOJA), Pulpet wieprzowy duszony 100g ( MLEKO, JAJA, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN, ŻYTO), Sos pietruszkowy 100ml (PSZENICA, SELER), Ziemniaki 200g , Marchewka plastry gotowana 100g (SELER), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Brzoskwinia 150g 1Por
GRAMATURA: Chleb razowy 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Ogórek zielony 50g , Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa minestrone z ziemniakami 350ml ( GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER, SOJA ), Kluski leniwe z bułką tartą 300g (JAJA, PSZENICA, SEZAM, ŻYTO, ŚMIETANKA), Dynia parowana 150g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Chleb razowy 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło 15g (ŚMIETANKA), Pasta rybna z pomidorami 70g (MLEKO), Pomidor 80g , Ogórek zielony 30g, Sałata 5 g, Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa ogórkowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Zraz drobiowy duszony w sosie własnym 100g (GLUTEN, JAJA, PSZENICA, ORZ. LASKO, ORZECHY AR, SELER, GORCZYCA, SEZAM), Ziemniaki 200g , Surówka z selera 150g (MLEKO), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Morele 150g
GRAMATURA: Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami 350ml (MLEKO, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ), Krokiety z mięsem 2szt , Fasolka szparagowa 100g , Kompot owocowy 250ml ( S02), Podwieczorek: Ciasteczka Agibera 25g (GLUTEN, ŻYTO)
GRAMATURA: Schab ze spiżarni 20g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA), Chleb razowy 100g (MLEKO), PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło 15g (ŚMIETANKA), Ser żółty półtłusty 50g (MLEKO), Pomidor 50g , Papryka czerwona 40g, Sałata 5 g, Ogórek 20 g, Herbata 250ml
GRAMATURA: Rogal maślany 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Twarożek waniliowy 50g , Dżem 50g 2szt , Herbata 250ml, Sałata 5 g, Pomidor 60 g II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa szczawiowa z ziemniakami 350ml (PSZENICA, SELER, SOJA), Miruna na parze 100g (RYBY), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Mus owocowo-warzywny 100g 1szt
GRAMATURA: Pieczywo pszenne 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Paprykarz 50g , Ogórek konserwowy 50g (S02), Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Krupnik z kaszą jęczmienną 350ml ( SELER, SOJA, JĘCZMIEŃ), Pieczeń rzymska 100g (MLEKO, JAJA, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN, ŻYTO), Sos pomidorowy 100ml (PSZENICA, SELER), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Mleczna kanapka 28g
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Rzodkiewka 80g , Herbata 250ml, Sałata masłowa 5g, Papryka konserwowa 30 g II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: zupa grochówka 350ml 1Por (MLEKO, PSZENICA, SELER, SOJA, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ ), Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 350g (GLUTEN, JAJA, SELER), Kalafior parowany 100g, Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Pieczywo pszenne 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Jajka gotowane kl. L 2szt (JAJA), Pomidor 50g, Herbata 250ml, Sałata masłowa 5g, II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa groszkowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, OWIES), Filet z kurczaka w sosie z rozmarynem 100g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA, SEZAM), Kasza jęczmienna 200g (JĘCZMIEŃ), Sałata lodowa z sosem vinegret 100g ( GLUTEN, ORZ. LASKO, ORZECHY AR, SOJA, GORCZYCA, SEZAM), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Serek wiejski 200g 1szt (MLEKO, ŚMIETANKA)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (PSZENICA, ŻYTO), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Pasztet drobiowy 70g 1Por , Ogórek kiszony 50g , Herbata 250ml , Sałata masłowa 5g , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa z fasolką szparagową i ziemniakami 350ml (PSZENICA, SELER), Potrawka z kurczaka gotowana 200g 1Por (GLUTEN, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM), Ryż biały 150g , Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g, Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Croissant z nadzieniem 60g 1szt
GRAMATURA: Zupa pomidorowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Kotlet rybny z łososia 100g (JAJA, PSZENICA, SEZAM, ŻYTO), Ziemniaki 200g , Surówka z marchewki i selera 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Mus owocowo-warzywny 100g 1szt
GRAMATURA: Zupa pomidorowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Kotlet rybny z łososia 100g (JAJA, PSZENICA, SEZAM, ŻYTO), Ziemniaki 200g , Surówka z marchewki i selera 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Drożdżówka z serem 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM, ŻYTO)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Rzodkiewka 20 g, ogórek kiszony 20 g, pomidor 20 g, pasta jajeczna 30 g, Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa ogórkowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), makaron z kurczakiem i warzywami w sosie jogurtowym 350g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SELER), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Arbuz 150g 1Por
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Jajka gotowane kl. L 2szt (JAJA), Ogórek kiszony 50g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml, Serek homogenizowany naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Dżem 25g 2 szt , Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Jajka gotowane kl. L 2szt (JAJA), Ogórek kiszony 50g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml, Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g(ŚMIETANKA), Pasta rybna z pomidorami 50g (MLEKO), Pomidor 80g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa kalafiorowa z ryżem 350ml (PSZENICA, SELER, SOJA), Wątróbka drobiowa w sosie własnym 200g (PSZENICA), Ziemniaki 150g , Surówka z kapusty 150g, Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Brzoskwinia 150g 1Por
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Papryka 50g (S02), Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa szpinakowa 350ml 1Por, Filet z kurczaka w sosie z rozmarynem 100g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA, SEZAM ), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty czerwonej i marchwi 100g , Kompot owocowy 250ml ( S02), Podwieczorek: Mus owocowy 1 szt. 100g
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Paprykarz 50g , Ogórek konserwowy 50g (S02), Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa selerowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Klopsiki drobiowe gotowane 100g (JAJA, PSZENICA, SELER, SEZAM, ŻYTO ), Sos pomidorowy 100ml (PSZENICA, SELER), Ryż biały 200g , Surówka z kapusty białej z koperkiem 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Ciasteczka owsiane 25g 1szt (GLUTEN, ŻYTO)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Rzodkiewka 80g, Ser żółty 20 g, Herbata 250ml, Sałata masłowa 5g , II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g, Ser żółty 20 g, Rzodkiewka 80g , Herbata 250ml , Sałata masłowa 5g , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Filet pieczony premium 20g (GLUTEN), Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Pasztet pieczony 70g , Ogórek zielony 50g, Herbata 250ml, Serek homogenizowany naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Jajka gotowane kl. L 2szt (JAJA), Pomidor 50g , Herbata 250ml , Sałata masłowa 5g, II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Krupnik z kaszą jaglaną i ziemniakami 350ml (SELER, SOJA), Makaron z sosem bolońskim 350g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, ORZECHY AR, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN ), Jabłko 200g ,Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Serek wiejski 200g 1szt (MLEKO, ŚMIETANKA)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Ogórek kiszony 50g , Sałata masłowa 5g, Paparyka 20 g, Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa cukiniowa z ziemniakami 350g ( PSZENICA, SELER, SOJA), Eskalopki drobiowe w sosie pomidorowym 100g/80ml 1Por (SELER), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Mus owocowy 1 szt. 100g
GRAMATURA: Zupa brokułowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Kotlet rybny z łososia 100g (JAJA,PSZENICA, SEZAM, ŻYTO), Ziemniaki 200g ,Szpinak na ciepło 100g , Kompot owocowy 250ml(S02), Podwieczorek: Mus owocowy 1 szt. 100g
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Schab ze spiżarni 20g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA ), Jajko gotowane kl. L 1szt (JAJA), Ogórek konserwowy 50g (S02), Sałata masłowa 5g, Pomidor 50 g, Herbata 250ml
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Krakowska parzona 50g, Sałata 5 g, Ogórek zielony 40g, Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa jarzynowa z makaronem 350ml ( GLUTEN, JAJA, SELER, SOJA), Kotlet mielony wieprzowy 100g (MLEKO, JAJA, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN, ŻYTO ), Ziemniaki 200g , Surówka colesław 100g ( GLUTEN, JAJA, SELER, SEZAM), Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Herbatniki 14g 1szt (GLUTEN, ORZECHY , ORZECHY AR, LAKTOZA)
GRAMATURA: Zupa minestrone z ziemniakami 350ml ( GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER, SOJA ), Kluski leniwe z bułką tartą 300g (JAJA, PSZENICA, SEZAM, ŻYTO, ŚMIETANKA), Surówka z marchewki i ananasa 150g , Kompot owocowy 250ml ( S02), Podwieczorek: Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt
GRAMATURA: Filet pieczony premium 50g (GLUTEN), Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło extra15g (ŚMIETANKA), Jajko gotowane kl. L 1szt (JAJA), Ogórek kiszony 50g , Sałata 5 g, Herbata 250ml
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Pasta rybna z pomidorami 50g (MLEKO), Pomidor 110 g, Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa ogórkowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Zraz drobiowy duszony w sosie własnym 100g (GLUTEN, JAJA, PSZENICA, ORZ. LASKO, ORZECHY AR, SELER, GORCZYCA, SEZAM), Ziemniaki 200 g, Surówka z kapusty białej z marchewką 150g, Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Jabłko 200 g
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Ogórek konserwowy 50g (S02), Ogórek zielony 30g , Herbata 250ml II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami 350ml (MLEKO, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ), Krokiety z mięsem 2szt , Surówka z kapusty czerwonej z marchewką 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Mus owocowy 1 szt. 100g
GRAMATURA: Rogal maślany 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Twarożek waniliowy 50g , Dżem 50g 2szt, sałata 5 g, pomidor 50 g, Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa szczawiowa z ziemniakami 350ml (PSZENICA, SELER, SOJA), Miruna na parze 100g (RYBY), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Mus owocowo-warzywny 100g 1szt (GLUTEN)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Paprykarz 50g , Ogórek konserwowy 50g (S02), Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Krupnik z kaszą jęczmienną 350ml ( SELER, SOJA, JĘCZMIEŃ), Pieczeń rzymska 100g (MLEKO, JAJA, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN, ŻYTO), Sos pomidorowy 100ml (PSZENICA, SELER), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g , Kompot owocowy 250ml (S02), Podwieczorek: Mleczna kanapka 28g
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Rzodkiewka 80g , Herbata 250ml , Sałata masłowa 5g , II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: zupa grochówka 350ml 1Por (MLEKO, PSZENICA, SELER, SOJA, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ ), Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 350g (GLUTEN, JAJA, SELER), Kalafior parowany 100 g, Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Filet pieczony premium 20g (GLUTEN), Pasta z kurczaka i marchewki 70g, Ogórek zielony 50g , Sałata masłowa 5g, Herbata 250ml, Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Jajka gotowane kl. L 2szt (JAJA), Pomidor 50g , Herbata 250ml , Sałata masłowa 5g, II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa groszkowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, OWIES), Filet z kurczaka w sosie z rozmarynem 100g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA, SEZAM), Kasza jęczmienna 200g (JĘCZMIEŃ), Sałata lodowa z sosem vinegret 100g ( GLUTEN, ORZ. LASKO, ORZECHY AR, SOJA, GORCZYCA, SEZAM), Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Polędwica premium 20g , Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Ser żółty półtłusty 50g (MLEKO), Papryk konserwowa 50g (S02), Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml, Serek wiejski 200g 1szt (MLEKO, ŚMIETANKA)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Pasztet drobiowy 70g 1Por, Ogórek kiszony 50g , Herbata 250ml , Sałata masłowa 5g, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa z fasolką szparagową i ziemniakami 350ml] (PSZENICA, SELER), Kluski z mięsem i masłem 300g (ŚMIETANKA), Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g , Kompot owocowy 250ml ( S02)
GRAMATURA: Schab ze spiżarni 20g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA), Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Twarożek z pomidorami 50g (MLEKO, SELER), Ogórek zielony 50g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml, Serek naturalny 100g 1Por (MLEKO),
GRAMATURA: Zupa pomidorowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Kotlet rybny z łososia 100g (JAJA, PSZENICA, SEZAM, ŻYTO), Ziemniaki 200g , Surówka z marchewki i selera 100g , Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Schab ze spiżarni 20g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA ), Jajko gotowane kl. L 1szt (JAJA), Ogórek konserwowy 50g (S02), Sałata masłowa 5g, Herbata 250ml, Arbuz 150g 1Por
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Krakowska parzona 50g, Pomidor 50g , Sałata masłowa 5g, dżem 25 g, Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa ogórkowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), makaron z kurczakiem i warzywami w sosie jogurtowym 350g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SELER), Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka dębowa drobiowa 50g , Serek fromage 40g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250 ml, pomidor 100 g, Drożdżówka z budyniem 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM, ŻYTO)
GRAMATURA: Zupa grysikowa z zieleniną 350ml ( GLUTEN, PSZENICA, SELER, SOJA ), Leczo z kurczakiem 250g (GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER ), Ryż 250g 1Por , Kompot owocowy 250ml ( S02), Bukiet Jarzyn na parze 150g (SELER, ŚMIETANKA)
GRAMATURA: Filet pieczony premium 50g (GLUTEN), Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Jajko gotowane kl. L 1szt (JAJA), Ogórek kiszony 50g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml, Serek homogenizowany naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATAURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Pomidor 80g, Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa kalafiorowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Wątróbka drobiowa w sosie własnym 200g (PSZENICA), Ziemniaki 150g , Surówka z kapusty białej z marchewką 150g , Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Ogórek konserwowy 50g (S02), Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa kalarepkowa 350ml 1Por ( PSZENICA, SELER, SOJA), Filet z kurczaka w sosie z rozmarynem 100g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA, SEZAM ), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty czerwonej z marchewką 100g , Kompot owocowy 250ml ( S02)
GRAMATURA: Rogal maślany 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Twarożek waniliowy 50g (MLEKO), Dżem 50g 2szt , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa pomidorowa z makaronem 350ml (GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER, SOJA ), Miruna na parze 100g (RYBY), Ziemniaki 200g , Fasolka szparagowa 200g, Kompot owocowy 250ml ( S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Paprykarz 50g , Ogórek konserwowy 50g (S02), Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa selerowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Klopsiki drobiowe gotowane 100g (JAJA, PSZENICA, SELER, SEZAM, ŻYTO ), Sos pomidorowy 100ml (PSZENICA, SELER), Ryż brązowy 200g , Surówka z kapusty białej z koperkiem 100g , Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g, Rzodkiewka 80g , Herbata 250ml , Sałata masłowa 5g , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa fasolowa z ziemniakami 350ml ( MLEKO , PSZENICA, SELER, SOJA, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ, OWIES), Pierogi z ziemniakami i serem ze śmietaną 350g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SELER, ŚMIETANKA), Brokuły parowane 100g, Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g, Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Jajka gotowane kl. L 2szt (JAJA), Pomidor 50g, Polędwica premium 20 g, Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Krupnik z kaszą jaglaną i ziemniakami 350ml (SELER, SOJA), Makaron z sosem bolońskim 350g (MLEKO, GLUTEN, JAJA, ORZECHY AR, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN ), Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Ogórek konserwowy 50g (S02), Pomidor 50 g , Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Ogórek konserwowy 50g (S02), Pomidor 50 g , Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Pomidor 50g , Ser twarogowy biały (MLEKO),Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa brokułowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Kotlet rybny z łososia 100g (JAJA, PSZENICA, SEZAM, ŻYTO), Ziemniaki 200g, Surówka z marchewki i jabłka 100g , Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Krakowska parzona 50g, Papryka czerwona 50g, Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt owocowy150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa jarzynowa z makaronem 350ml (GLUTEN, JAJA, SELER, SOJA), Pulpet wieprzowy duszony 100g (MLEKO, JAJA, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN, ŻYTO), Ziemniaki 200g , Surówka colesław 100g (GLUTEN, JAJA, SELER, SEZAM), Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g , Ogórek zielony 50g, Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa minestrone z ziemniakami 350ml ( GLUTEN, JAJA, PSZENICA, SELER, SOJA ), Makaron razowy z serem i masłem 350g ( MLEKO, GLUTEN, JAJA, ŚMIETANKA), Surówka z marchewki i ananasa 150g , Kompot owocowy 250ml ( S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Pasta rybno-jajeczna z pomidorami 70g (JAJA), Pomidor 80g , Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt owocowy 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa ogórkowa z ziemniakami 350ml ( PSZENICA, SELER, SOJA), Zraz drobiowy duszony w sosie własnym 100g (GLUTEN, JAJA, PSZENICA, ORZ. LASKO, ORZECHY AR, SELER, GORCZYCA, SEZAM), Ziemniaki 150g , Surówka z kapusty białej z marchewką 150g , Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA,ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka drobiowa gotowana 50g (SELER, GORCZYCA), Ogórek konserwowy 50g (S02), Pomidor 50 g, Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami 350ml (MLEKO, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, BIAŁKO JAJ), Krokiety z mięsem 2szt , Surówka z kapusty czerwonej z marchewką 100g , Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Twarożek ze szczypiorkiem 50g (MLEKO), Pomidor 50g , Dżem 50 g, Herbata 250ml , II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
Gramatura: Zupa szczawiowa z ziemniakami 350ml (PSZENICA, SELER, SOJA), Miruna na parze 100g (RYBY), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 100g , Kompot owocowy 250ml
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Paprykarz 50g , Ogórek konserwowy 50g (S02), pomidor 50 g , Herbata 250ml, II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Krupnik z kaszą jęczmienną 350ml ( SELER, SOJA, JĘCZMIEŃ), Pieczeń rzymska 100g (MLEKO, JAJA, PSZENICA, SELER, GORCZYCA, SEZAM, ŁUBIN, ŻYTO), Sos pomidorowy 100ml (PSZENICA, SELER), Ziemniaki 200g , Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g , Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA: Pieczywo mieszane 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Szynka piastowska 50g ,ogórek 80g , Herbata 250ml,
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1szt (MLEKO)
GRAMATURA: Zupa jarzynowa z ciecierzycą 350ml ( SELER, SOJA, GORCZYCA, OWIES), Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 350g (GLUTEN, JAJA, SELER), Kalafior parowany 100g , Kompot owocowy 250ml (S02)
GRAMATURA:
Polędwica premium 20g , Pieczywo mieszane, 100g (MLEKO, PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ), Masło extra 15g (ŚMIETANKA), Ser żółty półtłusty 50g (MLEKO), Papryka czerwona 50g , Sałata masłowa 5g , Herbata 250ml,Drożdżówka z serem 1szt (MLEKO, GLUTEN, JAJA, SEZAM, ŻYTO)
GRAMATURA:
Zupa groszkowa z ryżem 350ml ( PSZENICA, SELER, OWIES), Filet z kurczaka w sosie z rozmarynem 100g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA, SEZAM), Kasza jęczmienna 200g (JĘCZMIEŃ), Sałata lodowa z sosem vinegret 100g ( GLUTEN, ORZ. LASKO, ORZECHY AR, SOJA, GORCZYCA, SEZAM), Kompot owocowy 250ml (S02)
Karolina Stróż-Goszczyńska dietetyk kliniczny
tel. 886 207 886
karolina.goszczynska@grupamazovia.pl